Restaurants i càterings, saturats per complir la demanda de Nadal
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Portem setmanes menjant torró, però ara sí que podem dir ja que hem iniciat oficialment el Nadal. I ho fem amb el primer gran sopar d'aquestes festes. Sigui a casa o al restaurant, aquesta nit no faltaran els canelons, les croquetes, la vedella o el marisc a taula. Preparin-se, perquè segurament tocarà descordar-se el pantaló.
El Nadal és sinònim de tradició i família. Reunir-se al voltant d'una taula rodona per menjar, gaudir i celebrar. Això sí, tot i que històricament els àpats sempre s'han fet a casa, els darrers anys s'ha popularitzat molt el fet d'anar a dinar o sopar fora. Els restaurants fa setmanes que treballen amb menús tancats que superen fàcilment els 60 euros i les reserves deixen poca possibilitat per trobar una taula d'última hora. El pernil, la vedella i, sobretot, el marisc, fresc, són plats estrella.
L'encarregada del restaurant Beluga, Susanna Fernándes, explica que cada cop més hi ha més reserves als restaurants. "La gent vol menjar a fora i fa temps que la gent va fer la reserva."
El frec a frec, però, entre tradició i innovació de vegades ens fa tornar al passat amb coses noves. I és que cada vegada hi ha més famílies que aposten per demanar càtering i menjar a casa. El Rebost del Padrí, per exemple, va tancar comandes fa més d'un mes perquè s'estaven veient saturats. Milers i milers de canelons i croquetes que s'han de fer a última hora perquè arribin en bones condicions a casa. "Vam veure que això pintava negre, perquè es podia desbordar, per tant, vam decidir tancar comandes", ho ha explicat el copropietari del Rebost del Padrí, Pep Escolà.
Sigui per menjar fora o a casa, els clàssics no fallen. El bacallà, el pollastre o el foie gras han he tenir un lloc a taula. I per pair-ho, una bona ampolla de cava o xampany que amaneixi un dels sopars més esperats de l'any.
Informa: Òscar Serrano
Imatges: David Moreno - Kevin Ribeiro - Andreij Cristancho
Locucció: Anna Mata