Reunió de constitucionalistes de tres continents per analitzar l'assimilació de fonts externes de dret

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Magistrats de tribunals constitucionals i professor de dret constitucional de tres continents analitzen a Andorra com les jurisdiccions nacionals assimilen els fonaments de drets generats per institucions judicials externes, principalment en matèria de drets fonamentals. La trobada ha estat organitzada pel Tribunal Constitucional, que vol donar a conèixer així la seva feina a l'exterior.

Durant dos dies els especialistes analitzaran l'obertura dels ordenaments jurídics generats per fonts externes i com els sistemes judicials de cada país els incorporen i assimilen. A la trobada es mostrarà el funcionament del Tribunal Constitucional, un funcionament diferent als d'altres estats, però amb un objectiu equivalent.

"Els funcionaments són diferents, les composicions són diferents, les competències són diferents, però els desafiaments són idèntics", ha explicat la presidenta del Tribunal Constitucional, Laurence Burgorgue-Larsen, és a dir "com fer que la justícia vagi bé, que sigui ràpida, que sigui justa".

En l'acte d'inauguració de la trobada, el ministre de Justícia ha destacat com Andorra s'obre a fonts externes mentre encara no ha acabat de codificar tot el seu propi dret i ha destacat la importància d'aquesta assimilació. "Fan que aquests ordenaments jurídics beguin de fonts externes i s'enriqueixin per via de conseqüència", ha afegit.

El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, per la seva banda, ha recordat que cada vegada el dret és "més internacional i s'assembla més a tot arreu", tot i que cada país tingui la seva pròpia constitució, per exemple.

La trobada aplega constitucionalistes d'Europa, Àfrica i Llatinoamèrica.

Informa: Ana Alamán Imatges: Marta Paixà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.