Roba interior vermella, una tradició de la nit de Cap d'Any que no passa de moda

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Portar la roba interior vermella la nit de Cap d'Any és una tradició que no passa mai de moda. La gent ho fa sobretot per cridar la bona sort i esperen també fins a l'últim dia de l'any per anar-la a comprar.

Ni el rosa, on l'amor es posa. Ni tampoc blau, on l'amor cau. Si es vol cridar la bona sort, per la nit de Cap d'Any, la roba interior ha de ser vermella.

Alguns són molt previsors, "l'any anterior ja em compro la de l'any següent." Però no tothom ho fa amb la mateixa previsió. La treballadora de la secció de llenceria de Pyrénnées,Fina Rico explica que són compres que es deixen per al darrer dia.  "L'últim dia sempre és el que més se'n ven, perquè la gent sempre hi pensa a darrera hora i no es poden quedar sense la seva roba interior vermella."

Una costum  que no passa de moda. I sempre pot ajudar a donar un cop de sort "sí, jo crec que sí. Trobar una bona feina, també m'he comprat un cotxe... Així que diria que sí", afirma la Clàudia, que a més li caga el tió.

I és que la tradició mana que sigui regalada. I també que es cremi, això, però, ja depèn de cadascú, perquè hi ha tècniques per a tots els gustos. "L'esquinço, perquè així em simbolitza que tot el dolent de l'any anterior marxa", ha explicat l'Aleix.

Així que ja ho saben, siguin supersticiosos o no, no temptin el mal temps. I és que el roig, quin goig!

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: David Moreno

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.