Roger Pera, sobre les addiccions: "Això no va de ser mala persona, sinó de sentir-se molt petit"
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
L’actor català Roger Pera ha tornat a Andorra després de treballar amb la Companyia És Grata fa un temps per presentar el llibre “Èxit, on tot comença”, que també ha portat a dalt els escenaris i que ha interpretat aquest dilluns al vespre a Sant Julià de Lòria.
L’objectiu del projecte és parlar de les addiccions i trencar tots els estigmes que encara pesen. Ha explicat que es tracta d’una malaltia molt comuna que encara s’amaga, a diferència d’altres països com els Estats Units on, per exemple, es reconeix l’esforç d’una persona que l’ha superat.
Precisament el títol va molt lligat a la seva addicció a la cocaïna: Roger Pera en consumia cada vegada que aconseguia un èxit. Amb el llibre i l’obra de teatre intenta explicar la seva història personal per donar informació i ajudar a les persones afectades a aconseguir el pas més difícil: acceptar-ho i demanar ajuda.
L’actor ha explicat que les addiccions van estretament lligades a la fragilitat humana. Hi ha diverses circumstàncies que moltes vegades coincideixen al seu darrere: una autoestima baixa, poca tolerància a la frustració i la necessitat d’una satisfacció immediata. Fer un treball personal per recuperar l’autoestima i l’equilibri vital són les eines clau per tirar endavant. I assegura que això no va de ser dolent o no. "Això no va de ser mala persona sinó de sentir-se molt petit, i això s'ha d'explicar".
Tots els beneficis aniran destinats a l'associació Projecte Vida, que acompanyen persones que pateixen addiccions i les seves famílies. Eva Tenorio, presidenta de Projecte Vida, veu essèncial que s'ha de donar esperança. "Aquesta malaltia no té cura perquè és crònica, però pots fer una vida totalment funcional".
Roger Pera tornarà al Principat aquest setembre per fer xerrades a joves perquè considera que donar'ls-hi informació és clau, ressaltant en aquest col·lectiu especialment tots els perills que comporten les xarxes socials. Ja es treballa en l’elaboració d’un documental.
Informa: Laura Cugat
Imatges: Pere Besolí