El romanticisme del Pirineu a través de la fotografia

L’excursionisme català de final de segle XIX i inici del XX, és reconegut per la recerca del romanticisme del Pirineu. Ara, l'Arxiu Nacional mostra a la pàgina web algunes de les instantànies que tenen cedides i que van ser preses per membres del Centre Excursionista de Catalunya.

Frederic Bordas, Juli Soler, Cèsar August Torras, Lluís Marià Vidal, Eduard Royo, Piqué, Emili Jové, Rossend Flaquer, Borràs i Jaume Biosca.

Com ells, altres excursionistes catalans caminaven pel Pirineu amb les càmeres. Ells van immortalitzar  una Andorra romàntica en blanc i negre i que es pot veure a l'Arxiu Nacional gràcies a la cessió de 635 fitxers digitals per part del Centre Excursionista de Catalunya.

Al web de l´arxiu s'hi poden veure una vuitantena. Hi destaquen indrets que han canviat de fesomia, com la plaça Guillemó (Biosca); d'altres que encara recorden l'estampa d'avui dia, com la cascada de Moles (Bordas) i alguns vestigis desapareguts, com l'altar major  del santuari de Meritxell abans de l'incendi.

Aquells bocins d'Andorra que van marxar en les motxilles dels excursionistes, ara tornen per fer una ullada al passat.

Informa: Rosas Alberch    Imatge: www.arxius.ad

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.