La majoria de treballadores en neteja i cura són dones, moltes en l'economia submergida

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La gran majoria de les persones que treballen en la neteja o en la cura de nens i persones grans de manera professional a Andorra són dones, però moltes d’elles ho fan en condicions laborals irregulars, en alguns casos dins l’economia submergida. Tot i que no hi ha dades oficials sobre aquesta situació, la manca de regularització afecta les seves condicions laborals i els seus drets.

Montserrat Ronchera, secretària general Institut Andorrà de les Dones, ha expressat que aquest és un tema que cal començar a abordar.

"Tal com tenim la normativa a Andorra, tothom hauria d’estar legalitzat. Totes haurien de ser o autònomes o estar dins una empresa", ha assegurat la secretària general.

Ronchera ha mencionat que, tot i que hi ha comentaris per part dels sindicats, seria convenient que des del Ministeri de Treball es pugui establir algun tipus de control per ajudar a regularitzar aquestes situacions. "No tant per castigar-les, sinó per ajudar a fer que tothom estigui complint la normativa i per tant puguin tenir més drets", ha conclòs.

Informa: Caterina Vidal

Imatges: Pere Besolí

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.