RTVA se suma a la Setmana de la infància d'Unicef dedicada a la inversió que s'hi destina en els pressupostos públics

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Avui arrenca la segona edició de la Setmana de la infància, organitzada pel Comitè Nacional d'UNICEF. La infància en els pressupostos públics és la temàtica triada per l'edició d'enguany, que té com a objectiu conscienciar les administracions sobre la importància d'invertir en els infants per reduir-ne les desigualtats.

Vetllar pels drets dels infants i eliminar la pobresa i les desigualtats que aquesta provoca en totes les societats, és l'objectiu principal d'UNICEF. Aquestes discriminacions entre els infants no només vulneren el seu dret, sinó que posen en perill el seu futur.

El paper de les administracions públiques i les partides pressupostàries que dediquen als infants són un element clau per evitar les desigualtats. Segons la directora d'Unicef Andorra, Marta Alberch, "de pobresa extrema no n'hi ha però de relativa n'hi ha a tots els països i una manera d'evitar-la és aquesta inversió en infància per trencar el cicle de la pobresa, que moltes vegades és hereditària".

Fer unes inversions adequades basades en l'eficàcia, l'eficiència, l'equitat, la transparència i la sostenibilitat permet donar accés a l'educació a tots els infants de manera que aquests puguin aspirar a feines més ben remunerades i trencar així les desigualtats econòmiques. Alberch assegura que "a Andorra s'inverteix en infància però cal fer aquest estudi dels pressupostos per veure quines partides afecten directament o indirectament la infància per veure si és la necessitat que hi ha o ens quedem curts".

Durant tota la setmana Ràdio i Televisió d'Andorra participarà activament en les activitats programades que tindran com a objectiu esbrinar la quantitat exacta d'inversió que dedica Andorra en la infància.

Informa: Hèctor Romance
Imatge: Robert Querol
Locució: Yasmina Canedo

Entrevista completa a la directora d'Unicef Andorra Marta Alberch a l'Ara i Aquí:

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.