El SAAS reclama que es tingui en compte els pacients amb problemes de salut mental per accedir a pisos socials
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Cal més esforços per aconseguir la plena reintegració social de persones amb problemes de salut mental després de rebre tractament. Una situació que segons el cap de Salut Mental del SAAS, s'hauria de tenir en compte a l'hora d'escollir els beneficiaris de pisos socials, fet que a la vegada permetria alliberar recursos per a col·lectius que necessiten un acompanyament més important.
"Persones que estan força recuperades per tota la seva rehabilitació psicosocial de la malaltia que patien, que que podrien tenir accés a un projecte de vida sent funcionalment estables, no tenen accés ni a un lloc de treball sigui protegit o no, ni a uns ingressos estables que li suposin una reintegració a la societat amb un habitatge fixe, per exemple. I aquest problema és evidentment greu."
Carlos Mur, cap del servei de Salut mental del SAAS
Proposa una mesura que pensa que és fàcil i àgil d'aconseguir i que requereix d'una sensibilització més gran per seguir acompanyant el col·lectiu.
"Que tinguessin accés en igualtat de condicions a un habitatge social com els que es van posar en marxa l'any passat seria fonamental. També perquè s'ha de tenir en compte que alliberarien alguns recursos que ocupen, com ara els pisos tutelats de la Fundació Aurora Fornés, per exemple, que deixarien espai per persones que sí que necessiten aquest recurs amb més recolzament i suport", afirma Mur.
I és que gairebé la meitat dels pacients amb un trastorn mental greu que atenen viuen una situació socioeconòmica complexa.. Per detectar-ho i tractar-ho al més aviat possible, des de gener es fa un cribratge i un treball en xarxa compartit entre els ministeris de Salut i Afers Socials.
Informa: Laura Cugat
Imatges: Andreij Cristancho-Arxiu RTVA