El SAAS treballa en una xarxa amb grans hospitals per al diagnòstic i tractament personalitzat del càncer
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El SAAS treballa per disposar d'una xarxa amb grans hospitals d'Espanya i França que permeti ampliar el servei d'anatomia patològica. Es tracta de laboratoris amb més recursos i especialistes, la qual cosa permet afinar els diagnòstics. L'anatomia patològica és actualment una peça clau en el diagnòstic i el tractament de malalties, com ara el càncer.
Disposar d'una xarxa d'hospitals estrangers de nivell 3 amb els quals treballar conjuntament és imprescindible per a un centre com el de Nostra Senyora de Meritxell. Sobretot en aquelles àrees com l'anatomia patològica on es necessiten grans especialistes i tecnologia avançada i cara.
El director general de SAAS, Josep Maria Piqué, ha explicat que es treballa en aquest objectiu durant la inauguració de 13è Congrés de la Societat Catalana d'Anatomia Patològica que acull Andorra. El ministre Álvarez ho ha confirmat que es treballa "per aconseguir diagnòstics més acurats".
L'anatomia patològica és una peça clau en la diagnosi i el tractament de malalties com ara el càncer ja que possibilita oferir tractaments personalitzats, El president de la Societat Catalana d'Anatomia Patològica, Jaume Ordi, explica que "fins ara fèiem el diagnòstic de càncer i establíem un tractament a partir de l'extensió, i ara som capaços de detectar alteracions mol·leculars fent un estudi genètic de les cèl·lules tumorals, i això fa que cada càncer de cada persona sigui diferent".
El congrés aplega 130 especialistes. Tres facultatius andorrans han presentat ponències sobre càncer de pulmó, de colon i limfomes.
Informa: Ana Alamán
Imatge: Fernando Montero