Saboya confia que la renúncia de Bartumeu a la defensa dels Cierco faci tornar SDP al pacte d'Estat per la UE

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El ministre d'Afers Exteriors confia que SDP torni al pacte d'Estat per a l'acord d'associació amb la Unió Europea. Gilbert Saboya creu que el fet que l'excap de Govern Jaume Bartumeu ja no porti la defensa dels germans Cierco pot fer reconsiderar la decisió. I és que el ministre ha vinculat implícitament la sortida del pacte d'Estat d'SDP amb el fet que l'executiu presentés una querella en el marc del cas BPA.

Gilbert Saboya reitera que la millor manera de fer aportacions a la taula de negociació amb la UE des d´Andorra és ser dins el pacte d´Estat. Per això confia que SDP reconsideri la decisió de sortir-ne. Més encara quan el president del partit, Jaume Bartumeu, ha deixat la defensa dels germans Cierco, ja que el ministre d´Afers Exteriors ha vinculat la sortida del pacte amb la querella que el Govern va presentar en el marc del cas BPA.

Confia "que poc a poc torni a imperar aquesta visió d'interès general i aquells que, per una raó o per una altra d'una manera més o menys tàctica, hagin pogut optar per no ser-hi presents s'hi tornin a incorporar".

Saboya també ha mostrat de nou el suport de tot el Govern al secretari general, Jordi Casadevall, que va posar el càrrec a disposició per possibles conflictes ètics amb el fet que el seu cosí assumeixi ara la defensa dels màxims accionistes de BPA.

Reitera "la confiança absoluta envers una persona que ha tingut la dignitat de posar el càrrec a disposició, gest que l'honora". 

El ministre treu així ferro a l´episodi viscut la setmana passada a l´edifici administratiu.

Informa: Andrés González-Nandín

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.