El salari medià puja més de 120 euros en un any

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Pel que fa a les xifres del salari medià, aquest ha pujat el 6,8% i passa de 1.821 euros mensuals de setembre del 2022 a prop de 2.000 d'enguany. El salari medià es troba per sota del salari mitjà i és considerat el més habitual entre la població i la referència més ajustada a la realitat.

S'ha de matisar que la pujada salarial mitjana ha estat acompanyada per una inflació destacable.

Cap dels sectors laborals registra una variació negativa. Les remuneracions dels empleats en la producció i distribució d'energia creixen més d'un 12%; les de l'educació, un 10%, i les de l'administració pública, una mica més d'un 9%. L'àmbit on hi ha un increment més baix dels salaris és a les finances, amb una pujada del 2%.

Segons Estadística, cal tenir en compte que la tornada dels treballadors temporals d'hivern, amb l'aprovació de les quotes per a l'estiu, sempre a l'hoteleria, fan que les variacions anuals d'aquest sector siguin atípiques i afectin el còmput global.

El nombre d'assalariats també ha anat a l'alça i ha passat de 41.000 a gairebé 42.000 en un any, amb algunes excepcions rellevants. L'hoteleria i les llars que ocupen personal domèstic han disminuït els efectius en una mica menys d'un 3%. També ha davallat el personal ocupat a la pagesia i a l'administració pública. 

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.