Sancions més greus per als portadors d'armes sota els efectes de l'alcohol o drogues

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern canviarà el codi penal amb la intenció de castigar les persones que portin armes i estiguin sota els efectes de les drogues o amb una taxa d'alcoholèmia superior als 0,5 grams per litre de sang. Ho ha assegurat el ministre durant la presentació de la llei de caça que preveu sancions més dures per les infraccions.

El nou text legal preveu que es pugui imposar una pena de presó o arrest d'un any i la retirada del permís d'armes fins a tres anys als que cacin beguts o drogats. És una condemna similar a la dels qui provoquen accidents de circulació per conduir amb un alt grau d'alcoholèmia.

"Aquelles persones que utilitzen armes de foc sota els efectes d'aquestes substàncies alcohòliques o tòxiques estaran sotmesos a la mateixa pena. Amb una diferència. En el codi de circulació parlen d'una taxa d'alcoholèmia de 0,8 i aquí estem parlant d'una taxa d'alcoholèmia de 0,5".

Guillem Casal, ministre Agricultura, Medi Ambient i Ramaderia

Les sancions són més dures que les de la llei anterior. Per exemple, són més contundents a l'hora d'inhabilitar els caçadors, és a dir, suspendre'ls el permís corresponent, o suspendre'l. En aquest darrer cas haurien de tornar a passar les proves per a practicar l'activitat.

"Per una mateixa infracció amb aquesta llei la sanció és superior perquè hem revisat totes les quantitats econòmiques que cal atendre i també si hi ha períodes suplementaris o d'inhabilitació o suspensió les hem incrementat". 

Guillem Casal, ministre Agricultura, Medi Ambient i Ramaderia

El 2023 hi va haver 9 infraccions de caça, totes de caràcter lleu.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Ricard Tenza

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.