Sancions pels treballadors públics que incompleixen la llei del català

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El PS ha presentat 16 esmenes al projecte de llei de la llengua pròpia i oficial. Demanen que l'administració sigui responsable del personal que incompleixi la llei, per exemple, en la utilització del català davant els administrats i es faci càrrec de sancionar-ho.

La presidenta del grup parlamentari socialdemòcrata Judith Salazar es pregunta "per què l'administració no s'ha de fer càrrec dels seus incompliments a través dels funcionaris. Això no exclou que després es pugui incoar règim disciplinari a un funcionari perquè no utilitza, com obliga la llei, la llengua d'ús oficial". I és que el projecte de llei sí responsabilitza les empreses del sector privat en cas que els seus treballadors incompleixin la normativa. 

Problemes per trobar prou professors

Respecte a les esmenes presentades, la ministra de Cultura ha alertat de la dificultat per contractar professors de català. Docents que serien necessaris si s'amplia l'obligatorietat de passar els cursos de català a col·lectius que no estiguin de cara al públic, com demanen Concòrdia i PS. "Estaríem doblant la xifra de 3.000 persones que durant el 2024 podrien demanar la renovació del permís de treball i residència" recorda Mònica Bonell "i els recursos humans que tenim als centres de català són els que són". 

Informa: Joan A. Sarmiento

Imatges: Andrej Cristancho

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.