Joan Sans i Miquel Alís critiquen el preacord entre SAETDE i Encamp

El comú d´Encamp ha convocat per aquest dijous un consell de comú extraordinari per votar el conveni al qual ha arribat la majoria comunal amb SAETDE. Un document que aquest dilluns ha arribat a mans de l´oposició pel seu estudi i que qualifiquen d´increïble. 

Així ho ha manifestat el conseller socialdemòcrata Joan Sans. Sans ha indicat que l´acord preveu un allargament de la concessió fins al 2065, és a dir, 50 anys més, a més d´una rebaixa del cànon, diners que rep el comú d´Encamp a canvi de l´ús dels terrenys. Joan Sans assegura que l´ampliació de la concessió ha de passar per concurs públic tal com marca la llei i assegura que el document que vol signar la majoria amb els socis majoritaris de SAETDE es vol tenir tancat abans de les eleccions comunals. Sans considera aquesta decisió precipitada ja que no hi ha temps material per informar el poble abans de la signatura de l´acord. 

Qui també s´ha manifestat sobre aquest acord és l´excònsol d´Encamp Miquel Alís davant els micròfons de Ràdio Nacional. Alís assegura que aquesta proposta és aberrant i tot i que la seva intenció és veure les properes eleccions comunals des de la distància, afirma que farà tot el possible perquè aquest document no es faci efectiu en les condicions actuals. 

Alís ha afegit que la societat SAETDE no fa res per Encamp i que les botigues i restaurants que tingui la concessió faran una competència directa al poble del Pas de la Casa. A més, diu que aquest document només satisfarà els interessos dels socis majoritaris en detriment dels ciutadans d´Encamp.

 

Informa: Anna Pifarré 

 

 

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.