Sant Julià celebra la 28a edició de l'escudella de sant Sebastià amb 2.800 racions
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
L´escudellada de sant Sebastià s´ha celebrat amb èxit d´assistència aquest migdia a Sant Julià de Lòria. El fred no ha estat cap impediment perquè les fogaines fumegessin des de les 6 del matí. Durant més d´una hora s´han repartit 2.800 racions, fins a esgotar totes les existències.
Des de primera hora prop d´una trentena d´escudellaires desafiaven el fred encenent les primeres fogaines a la plaça de la Germandat. "Comencem a les 6h amb les fogaines, preparant les carns, ficant la orella, la gallina i fent el primer caldo", explicava un dels escudellaires afegint que els homes fan "la feina més feixuga i elles la més fina". Una de les dones que preparava les carns indicava com van preparant la carn en safates per anar-la repartint: "la bringuera, la vedella, la botifarra negra, la blanca, la gallina i les mandonguilles", deia. Quant als plats, una altra escudellaire deia que "cada any són diferents perquè, a més d'ajudar, a la gent li agrada per tenir un record de l'escudella de sant Julià, que és la millor!"
Com és habitual la missa de sant Sebastià ha precedit l'escudellada. A la cita, on s'ha beneit el pa, no han faltat les autoritats i els membres de la germandat.
Una hora abans que es comencessin a servir les primeres racions ja s'han començat a fer les primeres cues.
L'escudella laurediana ha tornat a deixar xifres importants, 2.800 racions, 6.000 mandonguilles, 800 quilos de verdures i carn i més de 7 hores de cocció. Unes quantitats que s´incrementen any rere any per garantir que ningú no es quedi sense un plat calent d'escudella.
Informa: Hèctor Romance
Imatge: Cristina Jubete