Sant Julià es transforma divendres en vila medieval

Cavallers, taverneres, terrissaires i, aquest any, faquirs, ambientaran els carrers de Sant Julià de Lòria, aquest cap de setmana. La vila tornarà a viure a l´edat mitjana recuperant, des dels jocs i pugnes de l´època, a l´esperit festiu dels concerts folk en un esdeveniment atractiu i consolidat a la parròquia.

Divendres s'obrirà el portal nord, a la plaça Sant Antoni Calonge, per passejar entre la seixantena de parades que uneixen les places del centre, on es faran les justes de cavallers, es reuniran els contacontes o s´hi treballaran els oficis antics. Enguany, l´activitat s´allarga fins a la plaça Francesc Cairat, per acollir propostes noves per als més petits, com la Granja escola de Naturlàndia o l´Escola d´Escuders. Justament, la cap de cultura de Sant Julià de Lòria, Laura Rogé, ha explicat que seran els infants dels tres sistemes educatius que estrenaran la Vila divendres a les 10h del matí.

El foc hi pren protagonisme amb cercaviles, llançafocs i faquirs que, fins i tot, participaran als concerts, que també es reforcen. A la taverna de la plaça de la Germandat hi haurà festa, divendres, amb el folk gallec d´Acibreira i, dissabte, amb el repertori festiu dels Ebri Knight. Les entitats culturals també hi faran una aportació musical i dansaire, implicant-se en la festa. La consellera de cultura, Maria Serbat, ha destacat la presència de l'esbart Laurèdia, la coral Rocafort i la colla gegantera.

Als pergamins que ha repartit el comú s'hi detalla el ventall ampli d´activitats que ompliran tres dies per reviure el passat on, qui vulgui, pot fer-ho vestit d´època per 10 euros al lloguer del Centre de Congressos.

Informa: Toni Vila     Imatge: Meri Bellosta

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.