Sant Julià i la Seu uneixen polítiques de joventut

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Sant Julià i la Seu d'Urgell han plasmat el bon veïnatge i els forts vincles entre els joves d'ambdues localitats en un conveni. És un acord de prestació de serveis en matèria de joventut entre tots dos consistoris, que pretén unificar calendaris d'activitats, conjugar esforços en polítiques de joventut i col·laborar en diferents àmbits com ara la cessió mútua d'instal·lacions quan calgui i, en definitiva, posar en comú recursos per millorar els serveis oferts als joves de tots dos costats de la frontera.
El conveni a tres bandes entre el comú de Sant Julià, l'ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha de servir perquè es duguin a terme projectes comuns en matèria de joventut i optimitzar, així, recursos. Un treball necessari, sobretot en temps difícils com els actuals, per oferir el millor servei possible. L'acord inclou col·laboració en tots els àmbits relacionats amb els joves i, per part laurediana, permetrà beneficiar-se de l'oferta dels urgellencs en matèries formatives i de la seva experiència en el treball amb aquest col·lectiu. En aquest sentit, la cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, ha reconegut que la parròquia té "mancances" i havia "perdut l'essència del contacte amb els joves", per això, destaca que el conveni servirà perquè el comú s'enriqueixi dels "coneixements, serveis i recursos" i de "tot el bagatge del Consell Comarcal i l'ajuntament". L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ressalta que aquest marc legal de col·laboració permetrà "l'organització d'activitats conjuntes, la cessió d'espais o recursos que puguin tenir una o altra administració" i destaca també "la voluntat d'establir programes conjunts en l'àmbit de la formació" com un dels "camins principals" que han començat a recórrer.La col·laboració entre tots dos territoris ja ha tingut expressions concretes, com ara la participació de grups de música de la Seu a la Festa Major de Sant Julià. A partir d'ara, els departaments de Joventut dels dos consistoris treballaran per elaborar una programació conjunta de formació en l'àmbit del lleure per als joves i en la coordinació de les activitats culturals, formatives i d'oci adreçades als joves. S'evitarà, així, que diferents actes se superposin i se'n podrà fer una difusió més àmplia a banda i banda de la frontera.Informa: Jordi Cama Imatge: Meri Bellosta Locució: Yasmina Canedo
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.