Sant Julià de Lòria es suma a FEDA i entra al Festival de Música Antiga dels Pirineus

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra acollirà, aquest estiu, dues actuacions del 12è Festival de Música Antiga dels Pirineus, el FeMAP

Els darrers anys el nombre de propostes s'havia anat reduint i l'únic concert al Principat era el que organitza FEDA al llac d'Engolasters. És l'únic gratuït i a l'exterior. Enguany serà el 22 de juliol (20h) a càrrec de La Regalada, una formació de timbals i trompetes que recorda l'època de màxima esplendor d'aquests instruments. Presentarà "El camí de Sant Jaume pels Pirineus".

"Quan veieu els músics flotant en una plataforma, amb el llac de fons i el sol que es pon amb música barroca, crec que és una cosa diferent a tota la resta. El que volem és retornar a les pròpies persones aquest espai públic, que som tots, és provar de fer coses que siguin rellevants", ha explicat Albert Moles, director general de FEDA.

La novetat és que Sant Julià de Lòria s'integra a l'esdeveniment amb una proposta del grup Ensemble Lisboa 1740, el 17 de juliol a l'església de Sant Julià i Sant Germà (21h). Es titula "Missa Regalis" i és una coproducció del Festival de Pasqua de Cervera i el FeMAP.

Segons Josep Maria Dutrèn, director del FeMAP, "Andorra, els darrers anys, ha estat poc representada. I amb aquesta bona voluntat del comú de Sant Julià ens ha permès resituar-nos en un procés que jo estic convençut que, en el futur, continuarà creixent amb altres parròquies". Majoral ha afegit que "la qualitat de l'esdeveniment, la publicitat si se'm permet gratuïta fora de les nostres fronteres i tres la dinamització de la parròquia."

L'organització reconeix que la difusió dels concerts a Engolasters no sempre ha funcionat. Aquest any, amb l'entrada de la parròquia laurediana al cercle s'ampliarà. Les dues actuacions, a més, tindran una activitat complementària. En el cas de Sant Julià de Lòria es farà la "Ronda laurediana", una passejada comentada al centre de la parròquia des del segle XII fins a l'actualitat. Pel que fa FEDA, es repeteix la mateixa que l'any passat i que va tenir molt èxit: una passejada per la història de l'electricitat a Andorra, amb visites a l'interior de la presa d'Engolasters i un passeig amb una vagoneta de transport del 1930. 

Informa: Laura Massegú
Imatges: David Moreno

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.