Sant Julià reivindica la transhumància

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Sant Julià continua amb el reguitzell d'actes per posar en valor la transhumància. L'últim, l'estrena d'una exposició dedicada a aquesta activitat, amb una quarantena d'objectes vinculats a la ramaderia. 

Objectes cedits majoritàriament per particulars de la parròquia. La mostra, inaugurada pels cònsols i el ministre d'Agricultura i Ramaderia, romandrà oberta fins al 18 de novembre i servirà, entre d'altres, per a difondre entre els escolars lauredians què era i qui i com es duien a terme aquests grans moviments de ramat. Les pròximes setmanes, col·loquis, xerrades, tallers i altres accions serviran per a reivindicar la transhumància.

"Preveiem al voltant d'aquesta exposició un seguit d'activitats, amb visites guiades per a escolars i infants (...) que les generacions futures entenguin que la carn de qualitat que surt de les nostres muntanyes, així com els formatges i d'altres, ve del bestiar que hi pastura, no surt del supermercat òbviament".

Cerni Cairat, cònsol major de Sant Julià de Lòria

El Comú intenta posar en valor aquesta tradició, però també mostrar la ramaderia com una activitat de present i de futur. Per això va acompanyar els ramaders en la baixada del bestiar de Claror cap a la Rabassa i finança una part dels tancat de muntanya. En el futur, també planteja assumir part del cost del vaquer de la muntanya de Sant Julià, conjuntament amb Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. 

Informa: Jordi Cama - Alèxia Alcalà
Imatges: David Moreno

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.