Sant Vicenç d'Enclar torna a lluir amb el campanar

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Conclosa la rehabilitació de Sant Vicenç d'Enclar amb la restitució del campanar que va caure el 2019 a causa de les fortes pluges i el mal estat de l'estructura.

Amb una pandèmia pel mig, la reconstrucció del campanar Sant Vicenç d'Enclar va començar dos anys després que s'esfondrés arran d'unes fortes pluges, una parada molt necessària per plantejar els criteris que se seguirien. "És un d'aquests elements materials que testimonien el jaciment arqueològic i també forma part de la candidatura transnacional dels testimonis de la construcció de l'estat dels Pirineus. Tota una sèrie de motius que han fet que aquest projecte es tirés endavant el més fidedigne al que teníem", assegura la directora de Patrimoni Cultura, Cinta Pujal.

Pel camí queden unes obres que van començar buscant fotografies antigues i identificant una a una les pedres caigudes i que una a una han anat pujant la torre. De la mateixa manera s'ha volgut preservar les restes de morter tant a l'exterior com a l'interior, algunes amb 600 anys d'història. L'arquitecte d'Altura, Andreu Canut, explica que la idea principal era "que des de l'exterior no es notés". En canvi, a la part interna "s'han deixat restes de l'encofrat".

Les obres han servit per arreglar defectes de construcció de la torre, anivellar el terra del temple i embellir els entorns. Aviat es podran fer visites guiades on se n'explicarà la transcendència dins la identitat nacional.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares
Imatges cedides pel Govern d'Andorra
 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.