Satisfacció de l'oposició per la sentència que obliga l'INAF a lliurar l'informe sobre la inviabilitat de BPA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Tres dels partits polítics amb representació parlamentària ja han valorat la sentència del Tribunal Constitucional que diu que l'INAF ha de lliurar l'informe sobre la inviabilitat de BPA que va servir de base per resoldre el banc. DA creu que en l'afer BPA les institucions volen fer les coses correctament. PS i Liberals celebren que es faciliti aquest document.

Demòcrates per Andorra ha assegurat que respecta la sentència del Tribunal Constitucional, on s'assegura que els accionistes majoritaris de BPA poden accedir a l'informe de l'INAF que va ser la base de la resolució del banc. El conseller de DA, Marc Ballestà, creu que "l'actuació tant del Govern com de les institucions sempre s'ha fet amb la voluntat que sigui tot correcte per aportar una solució a un problema molt greu".

L'oposició valora favorablement que es pugui accedir a una informació molt rellevant. La secretària d'organització del PS, Susanna Vela, considera que "aquest infome ha de poder ser lliurat a l'administració, persones acusades i partits polítics". La consellera general liberal, Judit Pallarés, ha insistit en què és una informació "que continuament s'ha estat bloquejant", tot i que no eren "conscients" de "fins a qui punt ho ha estat dins el tràmit judicial". "Ara ho som i s'haurà de complir la sentència", ha conclós.

Des de Socialdemocràcia i Progrés s'ha declarat que faran la valoració oficial aquest dijous.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.