El Sax Fest s'obre al mercat xinès

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Xina és un dels països participants més destacats de l'Andorra Sax Fest i encara ho pot ser més amb la participació del magnat Xiaolu Zhang com a jurat. Amb més de 200 escoles i milions de músics aterra a l'Andorra al certamen amb la invitació d'emetre la cita pel seu canal cultural Amadeus TV. 

L'onzena edició de l'Andorra Sax Fest, del 28 de març al 5 d'abril, comptarà amb 55 xinesos, per nombre els més destacats per davant d'Espanya que fins ara liderava les llistes i França que és prop de la meitat, entre d'altres. Prop de 190 participants han estat seleccionats per fer part dels concursos Youth que arriba a la setena edició i el Solo que arriba a la desena. Entre el jurat enguany destaca per primera vegada el nom del xinès Xiaolu Zhang, un empresari que controla el mercat formatiu i que ja s'ha interessat per fer una edició a Xangai

"A Xina hi ha 30 milions de saxofonistes i qualsevol cosa que passi allà ha de comptar amb el seu vist i plau. Té en propietat més de dues-centes escoles de música és un magnat que, segurament, ha agafat els seus 55 millors i els ha portat cap a Andorra".

Efrem Roca, director general i artístic de l’Andorra Sax Fest

Com a novetat hi haurà dues xerrades amb Claude Dlange sobre les veus del saxo i Nicolas Prost amb els repertoris oblidats. No hi haurà Walking Street Music però actuaran el guanyador de l'any passat, Marc Felis, els de les edicions 19 i 21, Valentin Kovalev i Mihail Kazakov, els ensembles de Tolosa i el Liceu, el Trio Aeris i l'ONCA que un any s'involucra en la cita.

Concerts, classes magistrals i xerrades, una cita que cada any guanya més prestigi i que suposa un atractiu per als turistes de Setmana Santa.

Informa: Rosa Alberch 

Imatges: Ricard Tenza 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.