SDP demana al Govern si vol utilitzar els fons de reserva de la CASS per finançar-se, com planteja S&P

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Utilitzar el fons de reserva de la CASS per satisfer les necessitats financeres de l'estat. És una de les possibilitats que apunta la nota d'Standard & Poors, en cas que el país no en tingui prou a endeutar-se per aconseguir els 684 milions d'euros que calcula que l'estat necessitarà enguany per finançar-se. Des d'SDP es demanen explicacions al Govern sobre aquesta possibilitat, que consideren indignant.

L'agència de qualificació Standard &Poors apunta que si l'estat no en tingués prou amb l'endeutament per fer front a les necessitats financeres d'enguany, hi ha d'altres alternatives per aconseguir ingressos. A banda d'utilitzar les reserves d'Andorra Telecom i de FEDA, l'agència també assenyala com a font de finançament els més de mil milions d'euros que hi ha al fons de reserva de la CASS. Standard& Poors reconeix que caldria canvis legislatius per permetre-ho, però també afirma que aquesta llei es podria fer amb rapidesa.

Precisament aquesta possibilitat indigna SDP, que la considera un globus sonda. Per això el president del partit, Jaume Bartumeu, demana al Govern que aclareixi si es planteja aquesta possibilitat i l'acusa de parlar d'una recuperació econòmica que no existeix: "Demanem al Govern que no enganyi, que digui la veritat, que expliqui quin projecte d'utilització dels fons de reserva de la CASS ha planejat amb S&P i reconegui que no hi ha recuperació econòmica sinó recessió."

Per la seva banda, el president suplent del grup mixt, Víctor Naudi, s'ha referit a les dades publicades ahir per l'ABA. Naudi creu que no són una bona notícia: "Les arques de l'Estat en patiran les conseqüències però és un reflex de l'economia del país i per tant no és bo."

El partit també ha acusat el Govern de generar desconfiança als inversors estrangers amb la polèmica de la clínica de fertilitat de l'Institut Marquès.

Informa: Andrés González-Nandín   Imatge: Robert Querol

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.