El sector energètic, agrícola, turístic i de salut, els més afectats pel canvi climàtic

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Un dels objectius per als propers anys és reduir el consum d'aigua a 150 litres per persona al dia, i per contribuir a aquest estalvi s'ha millorat la xarxa de subministrament. Ara bé, en acció climàtica, la prioritat del Govern són les emissions que venen del sector energètic i la descarbonització.

Meritxell Cuyà, tècnica de l'Oficina d'Energia i Canvi Climàtic afirma que "no hem d'oblidar que les principals emissions d'efecte hivernacle al país provenen del sector energètic. Entenem tant el consum d'energia a casa com la mobilitat i, per això, aquest programa defineix accions molt concretes". Ha volgut destacar les accions en l'àmbit domèstic, comercial i les administracions.

El canvi climàtic ja és una matèria integrada en les polítiques i estratègies de les administracions, que s'han centrat en quatre sectors per als quals aquests efectes poden ser més significatius: la salut, l'agricultura, el turisme i el sector energètic.

"Aquests quatre sectors són sectors econòmics molt importants del país i són els primers que s'han prioritzat perquè s'adaptin a aquestes conseqüències que ja s'estan notant. D'aquí aquesta urgència, perquè els fenòmens meteorològics cada cop són més extrems, les temperatures són més altes i urgeix aquesta adaptació dels sectors per incloure aquesta vessant de canvi climàtic en la seva activitat", detalla Anna Boneta, tècnica de l'Oficina d'Energia i Canvi Climàtic. 

Un exemple clar són els camps de neu, que fa temps que treballen per desestacionalitzar l'oferta. En aquest sentit, estudiar les oportunitats dels recursos hídrics serà clau, ja que l'aigua serveix per a l'ús energètic, de consum i de producció de neu per al turisme d'hivern.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Andreij Cristancho
Locució: Clàudia Justes

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.