El sector financer celebra la baixada del tipus d'interès

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Banc Central Europeu ha rebaixat el tipus d'interès, que se situa al voltant del 3,5%. Es fa en un context de moderació de preus i alentiment de l'activitat econòmica. La repercussió més significativa serà en els crèdits hipotecaris.

El BCE manté la línia de donar un respir als particulars que tenen contractats algun tipus de préstec. El sector bancari d'Andorra acull la decisió en termes positius perquè, segons Xavier Riestra, director de negoci Andorra de MoraBanc, permetrà "alleugerir aquesta càrrega de quota hipotecària". 

La decisió significa la segona baixada de l'any. Però la pregunta és si continuarà aquesta tendència i la resposta no és unitària, ja que hi ha molts factors que poden influir.

"La tendència anirà molt lligada al control de la inflació. Si la continua baixant, anant cap a aquest 2% que és l'objectiu, segurament els tipus dibuixaran aquesta tendència baixista per als propers anys".  

Xavier Riestra, director de negoci Andorra de MoraBanc

Així doncs, a la baixada d'interessos en els préstecs, s'afegeix una altra lectura positiva, perquè s'incentivaran els préstecs personals, que a Andorra en els darrers mesos s'han incrementat. Però la baixada del tipus d'interès també comportarà un aspecte negatiu, perquè repercutirà a la baixa en la remuneració dels estalvis.

L'Andorra Economic Forum, el 10 i 11 de novembre

La segona edició de l'Andorra Economic Forum se celebrarà el 10 i 11 de novembre a Andorra la Vella. Les dues jornades aplegaran economistes, alts directius i empresaris per tractar sobre la innovació i les tendències macroeconòmiques. Entre els ponents hi serà Juan Ramon Rallo, degà de la Universitat de las Hespérides.

Informa: Joan A. Sarmiento

Imatges: Sergi Linares

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.