El sector hoteler aposta per aplicar suspensions de contracte a la totalitat de la plantilla

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Unió Hotelera es mostra favorable a la possibilitat d'aplicar suspensions temporals dels contractes de treball a la totalitat de la plantilla, amb l'objectiu de mantenir un sector que viu íntegrament del turisme exterior. I més, tenint en compte que les restriccions de mobilitat es podrien allargar durant tot el mes de febrer.

El sector hoteler ha deixat clar a l'Executiu que la situació actual els impossibilita treballar mentre les fronteres estiguin tancades.

En aquest sentit es va manifestar el secretari d'estat d'Economia, Eric Bartolomé, quan aquest divendres va anunciar la possibilitat d'aplicar suspensions temporals de contracte a la totalitat de les plantilles en aquest tipus d'empreses.

Aplicar aquesta mesura al 100% de les persones treballadores els permetria aguantar uns mesos més.

Segons el director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, després de 10 mesos de pandèmia, aquests establiments han estat oberts quatre o cinc mesos, dels quals "hem treballat en total un mes". En aquest sentit, ha assegurat que "no queda altra opció".

L'evolució de la crisi sanitària fa que, a més, la decisió de tancar portes estigui cada dia més present, ja que la situació és "realment complicada". Pujol també ha remarcat que "l'hivern és la nostra temporada alta i ens quedarà un mes per treballar".

La renovació automàtica de les suspensions temporals de contracte de treball, aprovada pel Consell General aquest dijous, ja alleugereix la càrrega de feina d'aquestes empreses dedicades al turisme. Ara, la possibilitat de poder portar la totalitat de la plantilla a suspensions temporals fa que puguin afrontar el mes de febrer més alleugerits, tot i la incertesa de no saber com evolucionarà la crisi sanitària ni al Principat ni als països veïns.

Informa: Tatiana Navarro
Imatge: Arxiu - Arnau Teixidó

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.