Un sector hoteler al límit dona la temporada per perduda i preveu més tancaments
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La situació del sector hoteler és crítica. La no obertura de les pistes d'esquí a França i el manteniment de les restriccions de mobilitat estan condemnant un sector que diu tenir coll avall que la temporada està més que perduda. Assegura que el tancament de negocis és inevitable i que la xifra anirà en augment si la situació no millora.
El sector de la neu és un dels més afectats per la pandèmia. La manca de turistes provinents dels països veïns ha posat en tensió la temporada d'hivern.
Una temporada d'hivern que està cada cop més compromesa per les restriccions de mobilitat d'Espanya i França. Dimecres, el secretari d'Estat de Turisme francès va anunciar que no s'obririen les pistes d'esquí l'1 de febrer com era previst i donava pràcticament per perdut el mes.
Una decisió previsible, però no per això menys negativa per al sector hoteler, que diu estar més al límit que mai. Des d'Autèntics Hotels han assegurat que tenen coll avall que la temporada està perduda i que la subsistència dels negocis dependrà de la capacitat d'endeutament que tingui cadascú.
La presidenta de l'associació ha apuntat que hi ha molts empresaris que abaixaran la persiana perquè no veuen cap escenari de millora a curt termini. Han reconegut que l'arribada de les vacunes és un bri d'esperança, però han detallat que no és suficient per aguantar el volum de despeses actual de manera indefinida.
És la mateixa situació que estan vivint els associats de la Unió Hotelera, des d'on s'ha assegurat que si la temporada es dona per tancada hi haurà una quantitat important d'hotels que no arribarà a l'estiu. El director, Jordi Pujol, ha reconegut que el fet d'estar deu mesos sense ingressos i assumint els costos "és complicat" i ha assegurat que "si la crisi s'allarga i no tenim temporada d'hivern, serà complicat que tots aguantin".
En aquest sentit, ha lamentat que els establiments que estan tancant són "hotels petits i familiars". Tot plegat, s'ha reconegut que l'arribada de les vacunes és un bri d'esperança que no és suficient per aguantar el volum de despeses actual de manera indefinida.
Informa: Òscar Serrano