El sector públic i part del privat hauran de designar un delegat de protecció de dades amb l'entrada en vigor de la nova normativa 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A partir de l'entrada en vigor de la nova llei de protecció de dades, el proper 28 de maig, escollir un delegat de protecció de dades serà obligatori per a algunes empreses o entitats. El principal objectiu de la figura és vetllar pel compliment de la normativa i supervisar i coordinar els processos relacionats amb la matèria. Unes tasques que volen aportar una capa més de seguretat. 

Queda aproximadament un mes perquè designar un delegat de protecció de dades passi a ser obligatori per a algunes institucions i empreses arran de l'entrada en vigor de la nova normativa. 

Quines són? Doncs, les entitats públiques i parapúbliques s'hi hauran d'acollir obligatòriament, mentre que les privades ho hauran de fer segons si tracten la informació de forma automatitzada, si són dades de categories especials o bé si treballen amb grans quantitats de dades que, en paral·lel, afecten un gran nombre de persones.

El delegat ha de ser una persona que tingui coneixements en dret i en l'àmbit de la protecció de dades i pot tenir diferents orígens, segons explica el cap de l'Agència de Protecció de Dades, Reshma Harish Punjabi. 

Punjabi recalca que aquesta darrera fórmula híbrida té l'avantatge de comptar amb l'experiència d'una persona propera i la neutralitat d'algú extern. Afegeix que la funció principal d'aquesta figura és donar més garanties al tractament de la informació. Ara bé, per sobre seu hi ha el responsable de tractament. Si per exemple la companyia pateix un atac, serà ell l'encarregat de notificar-ho a l'agència amb un marge de 72 hores. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Kevin Ribeiro-Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.