El sector del taxi augmenta l'activitat després de rebre un fort cop econòmic durant el confinament

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El sector del taxi, malgrat que no ha aturat l'activitat durant els moments més durs de la pandèmia, ha rebut un cop econòmic greu. Amb l'augment del turisme, es va reprenent l'activitat i des de l'Associació de Taxistes aposten per reinventar-se i començar a treballar amb una aplicació sense deixar, per ara, el sistema convencional.

El servei de taxi no ha tancat durant el confinament, però el descens de clientela ha estat flagrant i s'han arribat a facturar valors molt per sota de la mitjana habitual, que es troba al voltant dels 130 euros al dia per taxista, en un moment en què semblava que l'activitat seguia una tendència optimista, ha destacat el president de l'Associació de Taxistes, Josel Lluís Donsión. 

En aquest context, l'entitat que aplega més treballadors del sector, l'Associació de Taxistes, en l'assemblea d'aquest dijous a la tarda ha decidit començar a treballar amb una aplicació per apropar-se a les noves tecnologies.

El projecte es vehicula a través d'una pàgina web, que tindrà serveis com ara centres de salut i hotels, i en dispositius mòbils.

Tot i això, es manté el mètode convencional trucant al 863.000, tenint en compte que el 60% dels usuaris és gent gran, ha assegurat Donsión.

Davant la proposta del Govern que les diferents associacions s'uneixin en una centraleta única, des de l'ATA han decidit rebaixar l'import d'ingrés de 600 a 150 euros i d'aquesta manera convidar els taxistes que vulguin a adherir-s'hi, un procediment que buscaria crear sinergies i avançar sota un mateix paraigua.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.