El sector turístic no preveu una gran afectació per la fallida de Thomas Cook
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El majorista de viatges britànic Thomas Cook ha fet fallida. El sector hoteler no preveu una gran afectació i de moment no té constància que hi hagi turistes britànics afectats al Principat. L'estació de Pal-Arinsal, que va rebre un 30% d'esquiadors britànics l'any passat, tampoc creu que el daltabaix sigui important.
La caiguda de Thomas Cook és una molt mala notícia per al sector turístic. Des de la Unió Hotelera han contactat amb els establiments andorrans que tradicionalment treballaven amb aquest majorista de viatges i no tenen cap client afectat. Tampoc consta cap andorrà atrapat fora del Principat.
L'entitat creu que la incidència serà poc important, perquè fa anys que havien canviat la manera d'operar. El president de l'entitat, Carles Ramos, no recorda cap altra situació similar d'aquesta magnitud. Ramos ha apuntat que des que l'operador britànic va canviar la direcció del negoci, la seva influència es va reduir.
L'operador Neilson, que comprava els vols a Thomas Cook, també haurà de reestructurar-se i buscar altres proveïdors per salvar la temporada d'hivern. L'objectiu era portar uns 10.000 britànics des de Birmingham, Londres i Manchester amb destí a l'aeroport de Lleida-Alguaire. Ja tenien dos avions contractats. A l'estació de Vallnord Pal-Arinsal estan molt pendents de l'evolució dels esdeveniments, però no esperen un daltabaix molt important.
Dels prop d'11.000 turistes britànics que van visitar Andorra l'hivern passat, uns 3.000 van optar per Pal-Arinsal, xifra que representa un 30% dels clients de l'estació. Des de Grandvalira segueixen les informacions amb preocupació, pendents d'analitzar l'impacte real per preveure les possibles solucions.
La caiguda de Thomas Cook ha afectat uns 600.000 turistes arreu del món. D'aquests, uns 150.000 són britànics, de manera que el govern del Regne Unit haurà d'afrontar la repatriació més gran feta al país des de la Segona Guerra Mundial.
Informa: Laura Massegú-Sergi Cano
Imatge: Josep M. Garcia- XTVL - Arxiu RTVA