Els segells de Qualitat Controlada també s'aplicaran a la mel i les trumfes
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La mel i les trumfes obtindran segell de Qualitat Controlada com la carn, el vi i els ous. Això beneficiarà els productors, que demanaven un esforç per combatre l'intrusisme de productes elaborats fora.
A partir d'ara, quan anem al supermercat podrem saber amb certesa quins productes contenen ingredients d'Andorra, quins hi han estat elaborats i quins altres responen a valors de cuina tradicional del país. Es marcaran amb diferents segells: "Producte d'Andorra", "Producte elaborat a Andorra" i "Recepta tradicional d'Andorra".
Així ho estableix el reglament sobre el règim de Qualitat Controlada que, per primera vegada, també tindrà en compte la mel i les trumfes. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, esmenta què aporta aquest règim al producte. "Poder optar per un segell et dona molta més visibilitat. Dona garanties al consumidor perquè sap que un producte estampat amb aquest segell té la garantia del control per part de Govern i a la vegada més visibilitat del producte cara al consumidor".
Pel que fa als segells de qualitat controlada, també s'hi associarà un ajut, que de moment, ja ha interessat a quatre apicultors.
En el primer semestre del 2022 es van adjudicar més de 200 mil euros per a Ramaders d'Andorra, corresponents a producció de productes agraris de qualitat que es comercialitzen sota el segell de Carn de Qualitat Controlada.
Informa: Judith Sáez-Roser Puigbò
Imatges: Andreij Cristancho