Sensibilització sobre el compostatge a la Massana
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
En el marc de la Setmana Internacional de la Prevenció de Residus, el comú de la Massana ha impulsat la campanya de compostatge. Una iniciativa que busca donar a conèixer i educar sobre el procés a totes les generacions.
Fer conèixer el compostatge a escala social és el principal objectiu del projecte impulsat pel comú de la Massana. Una iniciativa que consta de tres fases i que busca donar a conèixer aquest procés biològic des d'un àmbit educatiu, mediambiental i social.
La primera fase ha constat d'un aprenentatge a les escoles andorrana, francesa i l'Àgora amb formacions sobre els tres tipus de compostatge: el tradicional, el dinàmic i el bokashi.
"L'ensenyament serà al revés, no serà de pares a fills sinó de fills a pares amb un objectiu de sostenibilitat, reaprofitament, tancar cicles de cultius i pedagògicament compleix tots aquests àmbits".
Roger Fité, cònsol menor de la Massana
Un projecte on participa també la Fundació Reig i la gent gran de la parròquia per completar el cicle, obtenint el compost per a l'hort. D'aquesta manera, es busca crear un treball transgeneracional que serveixi per conscienciar la societat. Una feina que es podrà fer visible a la segona fase, que tindrà lloc el 2025.
"Està previst que sigui de cara a la ciutadania amb una subvenció per poder adquirir compostadors com els que tenim tradicionals, ja siguin de fusta o de plàstic o un bokashi, que és desconegut per a molta gent i pot ser interessant per a la gent que no disposa de superfícies com horts o jardins per poder ficar el compostador tradicional".
Roger Fité, cònsol menor de la Massana
Durant la Setmana Internacional de la Prevenció de Residus, el comú de la Massana també ha organitzat tallers per a l'esplai i el punt 400.
Informa: Héctor Aza
Imatges: Albert Refart