Ser productor artesà a Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

En esdeveniments com la Fira de Santa Llúcia d'Encamp destaca la presència de gairebé una quarantena de productors autòctons del país. Es tracta d'una manera més de donar-se a conèixer i augmentar, així, les vendes. El col·lectiu, però, reivindica unes millors condicions i també eliminar l'intrusisme del sector.

L’any 2014 es va crear Productes Agrícoles i Artesans d’Andorra com a iniciativa d’agrupar sota una marca comercial diferents productors del país. Avui en dia reuneix 38 productors amb molta varietat de productes. 

“Va ser una marca que es va crear amb l’objectiu de poder agrupar les inquietuds que hi havia en el seu moment de productors que ja estaven començant a desenvolupar altres tipus de conreus per produir productes elaborats agraris. I d’alguna manera agrupar-los, acompanyar-los i apropar el producte al consumidor local.”

Josep Casals, director Departament Agricultura

La marca s’encarrega de fer promoció dels productors a través de catàlegs i esdeveniments com La Fira, fet que els hi dona visibilitat i els facilita les vendes. Tot i les ajudes i els beneficis de pertànyer a aquesta marca conjunta, ser productor artesà no és un camí fàcil.

“Tenim una gran qualitat en els productes dels productors andorrans, però tenim el desavantatge de la massificació de productes que venen de fora, a preus més competitius, perquè són produïts a grans quantitats."

Montserrat Capdevila, propietària de Pocions de Lluna Nova

"Crec que tots els productors artesans d'Andorra, a nivell econòmic, en relació qualitat-preu, potser no som excessivament competitius, perquè ens falta la matèria primera per la qual comencem a elaborar el nostre producte artesanal."

Pablo Urcelay, propietari de Casa Raubert

És per això que s'estan mobilitzant per lluitar contra l'intrusisme, aconseguir millors condicions en temes d'exportació i potenciar esdeveniments on els productes artesans estan més a prop del consumidor.

Informa: Alexia Alcalá  

Imatges: D. Moreno, R. Tenza i P. Besolí

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.