El Servei de Política Lingüística vol oferir cursos de català virtuals per a empreses
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El Servei de Política Lingüística treballa en l'oferta de cursos de català virtuals pensats per a empreses. L'ús d'espais virtuals arran de la pandèmia han jugat a favor del català, que ara té una nova porta d'entrada per aprendre'l, fins i tot, abans d'instal·lar-se al país.
Són moltes les empreses que, de manera programada, ja es posen en contacte amb el Servei de Política Lingüística perquè els seus treballadors facin cursos de català. Per això, des del departament es treballa per fer més accessible i fàcil aprendre el català.
El director del servei de Política Lingüística, Joan Sans, assegura que pot ser una idea "molt interessant per al treballador i l'empresari, perquè el treballador pot trobar una escletxa en què no hagi de respondre a una presencialitat molt gran, sinó que pugui tenir una tutorització setmanal i pugui treballar els continguts d'una manera més autònoma." Amb tot, afegeix "si poden treballar en formats nous de cursos que els permetin descobrir i avançar en el coneixement de la nostra llengua és fantàstic".
Fins ara l'oferta formativa virtual nascuda arran de la pandèmia incloïa fins al nivell B1, properament s'hi afegirà el B2. Sans es congratula de la feina que ha fet el servei de Política Lingüística. "Part de l'oferta presencial ja la tenim en virtual i ara ho complementarem amb un B2. L'equip humà de llengua catalana ha fet un treball extraordinari."
A més, a partir d'ara es publiquen les equivalències de les titulacions de catala` dins dels territoris d'influència per avançar en el reconeixement de la llengua.
Informa : Rosa Alberch
Imatges: Andreij Cristancho