Sessió tensa a Sant Julià pel tancament del Tobotronc

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El tancament del Tobotronc va centrar ahir la darrera sessió de consell de comú de Sant Julià de Lòria d´aquest mandat. L'oposició acusa el comú de tenir coneixement de les deficiències en el Tobotronc des del 2014 i de no haver actuat fins ara. La majoria diu que el giny disposava d´un certificat fins a final d'octubre i que ara s´estan fent les reparacions pertinents. També està treballant en les al·legacions per respondre l´expedient que ha obert el Govern i que preveu una multa d´uns 60.000 euros.

La d´ahir va ser una sessió que no va comptar amb la cònsol major, Montserrat Gil, i que va estar presidida pel cònsol menor, Manel Torrentallé.

Basant-se en una carta del Govern, el conseller d'SDP a l'oposició Josep Roig acusava el comú de saber que el Tobotronc tenia deficiències des de feia un any i, tot i així, d´haver-lo mantingut obert fins al 30 d´octubre. Considera molt greu "mantenir una instal·lació oberta que no és segura pels visitants ni pels treballadors" i "lamentablement, segon l'informe al qual hem tingut accés,  això és el que ha passat"

El conseller del PS a l'oposició, Rossend Areny, per la seva banda, preguntava al comú per què no havia actuat fins ara però "s'escuden darrere d'aquesta certificació i no hem tret l'aigua clara". Espera "saber com acaba la cosa i si es fa efectiva aquesta sanció de 60.000 euros que no cau perquè sí".

El conseller de Finances, Joan Besolí, defensava que el Tobotronc disposava d´un certificat que n´acreditava la seguretat fins a final d'octubre del 2015 i insistia que s'estan preparant les al·legacions per respondre l'expedient del Govern. Pel que fa a les reparacions, assegura que són "una pràctica rutinària" que es fa cada any pel manteniment del giny.

Ahir, a més, es va informar de l´auditoria de Camprabassa, amb un resultat negatiu de 2,3 milions d´euros el 2014. I, de nou, enfrontament entre majoria i minoria. L'oposició lamentava la incertesa de Naturlàndia. I el conseller de Finances deia que l´ecoparc acabarà sent sostenible.

Informa: Anna Lladó      Imatge; Josep M. Garcia

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.