La Seu d'Urgell es consolida com a capital del formatge amb 70.000 visitants

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Seu d'Urgell celebra els 20 anys de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu i, per commemorar l'efemèride, s'ha presentat un pòster amb una vintena de varietats de formatges artesans. Tot això en el marc de la mil·lenària Fira de Sant Ermengol, que aquest any ha comptat amb 70.000 visitants.

Un any més, la Fira de Sant Ermengol es converteix en més que un esdeveniment de territori, ja que capta l'atenció més enllà de les fronteres catalanes. Un dels fets més reconeguts és la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, que en la vintena edició ha servit per confirmar la capital alturgellenca com a capital del formatge.

Amb motiu de l'efemèride s'ha presentat un nou pòster de formatges artesans i altres projectes. L'encarregat d'oficiar la cerimònia ha estat el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, en companyia de l'alcalde de la població i de representants del sector.

De la seva banda, l'alcalde Batalla ha parlat de bastir una estratègia econòmica, paisatgística, turística o cultural a l'entorn de la llet i el formatge. La fira s'ha omplert des de primera hora del matí, perquè el formatge és un producte que desperta una gran passió entre tots els paladars.

Pel que fa a la resta de parades de la Fira de Sant Ermengol, omplien tots els carrers del centre amb tota mena de propostes: des de l'alimentació, a l'artesania, passant per la venda i exposició d'automòbils i vehicles agrícoles. Durant la fira l'activitat ha estat intensa, tant per als venedors com per al compradors i múltiples turistes que atreu l'esdeveniment.

Informa: Rubén Carcellé Imatge: Josep M.Garcia

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.