El síndic demana consens per reformar l'administració

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El síndic general advoca per un pacte entre els diferents grups polítics per afrontar la reforma de l'administració. Vicenç Mateu defensa que és una etapa que s'ha d'afrontar amb un horitzó de diverses legislatures perquè la transició sigui poc traumàtica, i no en qüestió d'un o dos anys. Ho ha dit al matinal de Ràdio Nacional, "Ara i aquí", que condueix Àlex Lliteras.
Vicenç Mateu considera que és necessari aprimar l'administració, una reforma, però, que cal afrontar de manera progressiva i a diversos anys vista. El síndic general sosté que el redimensionament de l'estructura de l'estat és una qüestió molt important que requereix el major consens polític possible. Mateu ha dit que "tothom coincideix que hauríem d'anar cap a una administració més eficient, però que fos més reduïda i sostenible però, d'altra banda, sabem que això pot afectar persones i, per tant, no es pot pretendre fer-ho en un any o en dos". És per això que el síndic proposa "mantenir un horitzó compartit durant varies legislatures".El síndic també s'ha referit a la controvertida homilia del copríncep Vives durant la diada de Meritxell. Per Vicenç Mateu, no hi havia voluntat d'imposar la llei divina a la del Consell General, tot i que reconeix que l'homilia va ser, per ell, desencertada: "Jo no la vaig interpretar -ni crec que fos la intenció del copríncep- com una imposició perquè senzillament no ho pot ser. Els coprínceps són una institució fonamental i el Consell General, que és la seu de la sobirania popular, és una altra institució tan o més important i, per tant, no hi pot haver una imposició d'una sobre l'altra".En relació a les crítiques que reben els demòcrates per la lentitud amb què s'aproven les lleis tot i que tenen una majoria parlamentària històrica, Vicenç Mateu ha explicat que el termini entre l'entrada a tràmit parlamentari de les lleis i la seva entrada en vigor és, de mitjana, de quatre mesos. El síndic general afirma que DA afronta qüestions de molt calat, moltes de les quals arribaran al final d'aquesta legislatura, com l'impost sobre la renda de les persones físiques, la llei de serveis socials i sociosanitaris, la reforma de la CASS o la llei de bases de l'ordenament tributari.Informa: Xavi Palma
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.