El síndic general apel·la a debatre l'acord d'associació de "manera racional" i accions concretes en matèria d'habitatge

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

En el seu discurs institucional pel dia de Meritxell, Carles Ensenyat ha esmentat algunes de les qüestions destacades del darrer any, entre les quals no podia faltar el debat al voltant de l'acord d'associació. 

Ensenyat ha destacat les reaccions contraposades que genera l'acord tant els que ho defensen com els contraris. Unes reaccions, que per al síndic, tenen més en comú del que a priori podria semblar. Per aquest motiu, ha demanat als dos bàndols tenir el debat en uns termes més racionals.

"Convido a tots nosaltres a tenir aquest debat en termes una mica menys maximalistes i una mica més racionals." 

Carles Ensenyat. Síndic general

Ensenyat no s'ha d'afrontar l'acord com un fet que ho arreglarà o ho capgirarà tot, sinó com una fita més en un llarg camí col·lectiu.

El síndic reconeix que l'associació amb la Unió Europea no és la panacea que arreglarà tots els problemes interns, però tampoc es pot presentar com un trencament amb allò que Andorra ha estat al llarg dels segles.

"L'associació amb la Unió Europea no és la panacea que arreglarà tots els problemes interns, però tampoc es pot presentar com un trencament amb allò que Andorra ha estat al llarg dels segles".

Carles Ensenyat. Síndic general

D'altra banda, Carles Ensenyat ha demanat pragmatisme i accions concretes amb resultats tangibles en les qüestions més quotidianes, com ara el problema de l'habitatge. També consensos amplis per buscar solucions

L'habitatge, replantejament del model turístic i la necessitat de fer compatible el creixement econòmic amb l'enfortiment del teixit social formen part, segons ha destacat Ensenyat, de la necessitat d'un desenvolupament econòmic inclusiu i sostenible, ja que els problemes dels ciutadans no necessiten grans teories, sinó accions concretes.  

"Perquè les persones que no poden accedir a un habitatge a preu assequible, aquelles que han vist com la inflació ha afectat de manera notable del seu poder adquisitiu, que estan preocupades pel seu futur, no necessiten grans teoritzacions, sinó accions concretes i resultats tangibles."

Carles Ensenyat. Síndic general

El síndic general ha qualificat de positiva la decisió del papa Francesc de nomenar un coadjutor. Considera que la continuïtat institucional és tant o més important que les institucions mateixes i les persones que les representen.

Informa: Joan A. Sarmiento

Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.