Sindicats i Govern es donen la darrera oportunitat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Govern i sindicats es donen l'última oportunitat. Avui s'han tornat a reunir per arribar a una entesa en l'afer dels complements de jubilació dels funcionaris, però l'intent, que havia de ser el definitiu, ha tornat a quedar en un no-res. Els sindicats exigeixen millores per als funcionaris en els darrers anys de la vida laboral per compensar les retallades dels complements de jubilació. El Govern les estudiarà, i si no les accepta, tirarà pel dret i es donaran per concloses les negociacions.
La reunió d'aquesta tarda entre el Govern i els sindicats de l'administració pública pot haver estat la definitiva. I no hi hagut entesa en la reforma del complement de les pensions de jubilació. Les converses estan encallades en les prejubilacions. L'executiu les vol eliminar i els sindicats no volen cedir. Els funcionaris que fa vint anys o més que treballen a l'administració consideren que haurien de poder gaudir de la prejubilació, amb independència del temps que els falti perquè es jubilin. El Govern, pensa que només cal permetre les prejubilacions per a les persones que els falti un màxim de cinc anys per poder-hi accedir. En aquest sentit, reclamen que es mantinguin les prejubilacions per a uns 500 treballadors, mentre que la proposta del Govern garanteix que s'hi puguin acollir només 69 funcionaris. Els sindicats demanen incentius perquè els treballadors que arribin a l'edat de prejubilar-se triïn no fer-ho, com dies suplementaris de vacances els darrers cinc anys treballats, o eliminar les guàrdies de nit per al personal dels cossos especials. Afegeixen que ja han cedit prou en una qüestió en la qual han estat negligents tots els governs, ja que cap ha fet la reserva de 280 milions d'euros per als complements de jubilació. Ara l'executiu es dóna uns dies per estudiar la proposta. Si no prospera, les negociacions es donaran per trencades i l'executiu ja estarà en disposició de presentar un projecte de llei de reforma de les pensions de jubilació no consensuat, que podria acabar als tribunals.Informa: Xavi Palma Imatge: Cristina Jubete
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.