Sindicatura revoca l'admissió a tràmit de l'esmena d'SDP a la totalitat del pressupost

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

SDP no podrà presentar esmena a la totalitat al pressupost. Malgrat que en principi sindicatura la va admetre a tràmit, posteriorment va detectar que una de les conselleres que la presentava ja havia signat una altra esmena a la totalitat. Concretament la liberal Judith Pallarés, que també constava en l´esmena a la totalitat presentada pel grup liberal. SDP considera que la sindicatura ha fet una lectura restrictiva de la situació.
SDP va presentar l´esmena a la totalitat del pressupost amb la signatura de tres consellers: la de Víctor Naudi, la de Sílvia Bonet i la de liberal Judith Pallarés. El grup liberal els havia cedit aquesta consellera per tal d´arribar al mínim de tres consellers que requereix el reglament per poder presentar l´esmena. Sindicatura ho va admetre a tràmit.

Però després va adonar-se que Pallarés ja figurava com a signatària de l´esmena a la totalitat presentada pel grup liberal. Segons explica la subsíndica general, Mònica Bonell, emparant-se en el dret comparat amb d´altres parlaments, es va determinar que l´esmena d´SDP no es podia acceptar. Per resoldre el problema, la sindicatura va plantejar al grup liberal que tornés a presentar la seva esmena sense que hi figurés Pallarés. Opció que no va prosperar perquè aleshores els liberals no haurien pogut presentar la seva esmena a la totalitat com a grup parlamentari.

Des d´SDP es considera que sindicatura ha fet una lectura restrictiva del reglament que nega el debat democràtic. Naudi, a més, destaca el fet que en principi sindicatura no va fer cap observació i tem que tot sigui fruit de la queixa d'un altre conseller. Bonell, per la seva banda, defensa que no s´ha volgut crear un precedent. Ja fora de termini, el que és segur és que Naudi no podrà defensar la seva esmena a la totalitat el 4 de febrer.

Informa: Andrés González-Nandín
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.