La sisena trobada de meteoròlegs a Pal Arinsal aborda la preocupació pel canvi climàtic al món
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Els experts en meteorologia afirmen que el poc interès d'algunes cadenes de televisió impedeix una divulgació eficaç del canvi climàtic. En una trobada de meteoròlegs a Pal Arinsal, aclareixen aquest concepte i la seva magnitud.
L'estació d'esquí de Pal Arinsal reuneix aquest cap de setmana la sisena trobada de meteoròlegs de mitjans europeus, que enguany parlaran del canvi climàtic. També és una molt bona oportunitat per debatre sobre la meteorologia d'Andorra i de les seves pistes d'esquí.
Una trentena de persones s'han reunit al Coll de la Botella en unes xerrades en què professionals del temps de mitjans de comunicació d'arreu d'Europa han compartit experiències, coneixements i particularitats climàtiques de cada regió.
El clima d'Andorra suposa un atractiu per als turistes i també per als meteoròlegs. Afirmen que el país té unes condicions molt bones perquè a l'estiu no fa una calor extrema com en altres punts de la península Ibèrica i a l'hivern fa un fred suficient per tenir neu. Encara que aquest any les nevades han arribat més tard del que estava previst, és un fet que no té res a veure amb el canvi climàtic. "Ens hem d'allunyar de la idea que té molta gent: el canvi climàtic farà que desaparegui la neu. No és així. Seguirà caient, ens haurem d'adaptar a les noves maneres, però sempre tindrem neu", ha afirmat el meterolèg Marc Redondo.
El canvi constant de les condicions meteorològiques és un factor que preocupa la població. Per això hi ha una sèrie d'accions que l'ésser humà pot dur a terme per tal de ralentitzar el seu impacte, com per exemple, controlar el consum d'energia, reciclar o reduir el plàstic. Tot això ho recull Laura Tobin, meteoròloga britànica, al seu llibre "Everyday ways to save our planet", un llibre que "tracta sobre ciència i canvi climàtic, i també d'accions que pot fer la població per marcar la diferència i que tothom pot fer", ha explicat la meteorlòga.
Aquesta jornada, que durarà tot el cap de setmana, compta amb diferents activitats programades que enguany inclouen esquí, raquetes de neu, múixing i una sortida amb buggies, a més de diferents experiències gastronòmiques i el famós après-ski de l'Abarset.
Informa: Laura Mitjans
Imatges: Andreij Cristancho
Imatage cedides: Grandvalira Resorts