S'obre un nou pis tutelat, a la plaça Major d'Ordino

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Des de l´aprovació de la llei de serveis socials i sociosanitaris, ara fa dos anys, el Govern disposa de cinc habitatges tutelats en diversos indrets. Ara s'hi afegeix un de nou gràcies al conveni amb el comú d´Ordino.

El pis, de 92 metres quadrats i amb 3 habitacions, està situat a la plaça Major i es destinarà a gent gran amb un nivell de dependència lleu o moderada. A més, disposarà d´atenció domiciliària. La resta de pisos tutelats, situats a Encamp, la Massana i Canillo, es destinaran a persones en situacions de necessitat, com per exemple dones que pateixin violència de gènere i els seus fills.

Segons ha explicat el ministre d'Afers Socials, Xavier Espot, "són diverses facetes de recursos socials, de serveis alternatius als serveis que estàvem acostumats a tenir en aquest país i que jo crec que evidencien clarament el pas endavant que va suposar la llei de serveis socials i sociosanitaris".

El conveni s´emmarca en el traspàs de competències entre el Govern i els comuns. "És una satisfacció poder contribuir en aquest canvi que hi ha hagut en les competències", ha dit el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés.

Alguns dels pisos tutelats requereixen treballs de rehabilitació abans que siguin habitats i en aquest sentit el Govern ha previst una partida pressupostària per a l'any vinent.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatges: Marta Paixà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.