El PS demana prorrogar un any la cessió forçosa dels pisos buits

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Prorrogar un any abans d'obligar a la cessió forçosa dels pisos buits i no fer retroactius els canvis en les llicències per als allotjaments turístics actius. Són dues de les esmenes presentades pel grup parlamentari socialdemòcrata a la Llei òmnibus, que insisteix que el text presentat pel Govern és un seguit de pedaços que no aborden amb valentia el problema de l'habitatge. 

En total són 25 les esmenes presentades pel grup socialdemòcrata. Afecten els cinc títols de la llei i n'introdueixen un de nou referent a l'ordenament urbanístic i els plans d'urbanisme. Entre les destacades, l'establiment d'una pròrroga d'un any abans d'obligar a la cessió dels pisos buits. 

"En altres models comparats no s'ha acabat exercint tant la mesura coercitiva. Si que hi ha la possibilitat, però no podem tenir-los més tancats i abans que m'expropiin l'ús controlo el que passa en el meu immoble, que entenc que és la voluntat que volem tots plegats."

Judith Casal, presidenta grup parlamentari socialdemòcrata

Quant als allotjaments turístics, rebutgen la retroactivitat de les mesures pel que fa la pèrdua de les llicències en vigor per evitar la inseguretat jurídica que se'n podria derivar.

"Entenem que la voluntat política s'ha de modificar en funció del context social, però el que no podem és fer l'únic responsable d'això a l'administrat al ciutadà i tenim dubtes que això no pugui incórrer en un vici d'inconstitucionalitat."

Judith Casal, presidenta grup parlamentari socialdemòcrata

Les esmenes dels socialdemòcrates limiten el nombre d'unitats que es poden adquirir per inversió estrangera i augmenta la tributació a pagar, i demana que el 20% del sòl edificable recollit als plans d'urbanisme parroquials es destini a habitatge públic protegit.  

Informa Ana  Alamán
Imatge Pau Bonastre

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.