La societat de drets d'autor vol revisar tarifes i posar-se al nivell dels estàndards internacionals
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
L'SDADV no donarà subvencions aquest 2022. La nova presidència està decidida a posar-se al nivell que requereix Europa i ser un sector destacat al país. Els únics fons que rep són de la gestió dels drets i els impagaments no hi ajuden. Per això s'envia un missatge clar als que no col·laboren.
"Poc, ínfim, gairebé inexistent". Així de contundent respon el nou president de la Societat de Drets d'Autors i Drets Veïns, Lluís Casahuga, per avisar que no es donarà més temps als que es neguen a liquidar els drets d'autor.
Afirma que hi ha artistes internacionals que, fins i tot, han actuat al país sense cobrar per aquest concepte.
"Al país encara ens queda una mica de pedagogia en aquest sentit. Cal treballar en la cultura dels drets d'autor i la propietat intel·lectual".
Enguany s'han hagut de tocar partides com les subvencions. No se'n donaran per posar al dia la societat en estàndards internacionals, convertir-se en un sector socioeconòmic interessant per a artistes locals i forans. Es començarà per la música. Es revisaran tarifes, mesures de repartiment i s'instal·larà el programari internacional de propietat intel·lectual (WIPO-World Intellectual Property Organization).
"Que ens truquin a la porta artistes amb grans repetoris, milions d'àlbums venuts i de visualitzacions per streaming que ens puguin ajudar a tenir ingressos més sòlids per poder fer créixer la institució i millorar-ne el mecanisme de funcionament".
El pressupost del 2022 preveia uns 635.000 euros, un terç dels quals són per a gestió interna i la resta, a repartir en gestores internacionals.
En el futur s'espera poder tenir millor múscul de finançament i millor l'operativitat a través del web.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa