Tret de sortida a la setmana de l’isard amb rècord de caçadors

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Arrenca la setmana de caça de l’isard amb més caçadors que mai. Concretament, són 671 aquells que pugen avui dissabte a les muntanyes per encetar una de les setmanes més significatives per a la caça del país.

Tret de sortida a la setmana de caça de l’isard, amb 671 caçadors inscrits. Una xifra que suposa un rècord de participació, i que ha obligat a fer colles de quatre persones, en lloc de tres, com altres anys.

Enguany, s’han comptat gairebé 1.400 exemplars, una xifra que demostra que la cabanya es troba en un bon estat de salut.

"La bona gestió que s'està portant a terme fa un efecte multiplicador de la cabanya important. Tenim un país d'excel·lència perquè s'hi treballa des de tots els àmbits moltíssim".

Josep Maria Cabanes, president de la Federació de Caça i Pesca

L’isard és un dels animals més respectats i durant aquests dies, el 100% del cos de banders estarà operatiu, per gestionar, controlar i sancionar, si escau, les males praxis.

"Mirem que realment es compleixi el pla de caça i que no hi hagi més captures que les que estan autoritzades. Intentem també conscienciar que si hi ha animals malalts, també els puguin capturar i que hi hagi una gestió més correcta de la caça".

Ferran Teixidó, director del cos de banders

Aquesta setmana és molt familiar, i es viu amb molt d'orgull. Es tracta d’una tradició de "tota la vida'’, que s’ha heretat de generació en generació. Cada vegada són més els joves que hi participen. 

"És important perquè estem amb els amics, amb família i estar convivint junts durant una setmana, i rient i passant-ho bé és molt especial per a nosaltres."

Aleix Rabasa, caçadors

"Aquesta setmana no entén d'edats, acull a tothom, des dels més petits als més grans. La part maca és que es comparteix amb tothom."


Joan Pérez, caçador

A banda de l’activitat de caça, les colles aprenen valors com el respecte a la muntanya i a l’entorn i valoren sobretot altres activitats que suposa la vida al campament. 

"No és el mateix que quan anem a caçar un dia, sinó que aquí un dia vas a caçar, l'altre dia a pescar i a buscar bolets... Moments molt especials amb els meus amics, i el meu pare i el meu padrí que són els que em van ensenyar a caçar".

Guillem Aymà, caçador

Amb l’objectiu de desmitificar l'espècie, també comença el període de caça del mufló i del cabirol. 

Informa: Bruna Luque

Imatges: R. Tenza i J. Martin

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.