Sostenibilitat i innovació empresarial, claus de l'èxit al Work on Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Què poden fer les empreses per un futur millor? És una de les qüestions que s'han plantejat avui al Work on Andorra, un espai de diàleg i anàlisi per reflexionar i educar sobre temes que estan a l'ordre del dia com la sostenibilitat, el canvi climàtic o l'acord amb l'Unió Europea.

La sostenibilitat en les empreses ha estat un dels temes de la jornada. Representants de quatre empreses amb llaços al país han posat en comú les seves estratègies per un món més sostenible i amb una menor petjada ecològica. Si abans es parlava de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de les empreses, ara es parla d'Inversió Social Responsable -Enviromental Social Governance (ESG), en anglès- posant el focus en el medi ambient i la societat.  I és que el futur passa per un canvi d'hàbits.

Així ho admet el director científic de Philip Morris, Jorge Soler, que estan canviant el paradigma de fumar. "Estem traient totes les cigarretes de combustió del mercat. Ara estem a aproximadament 90 mercats i a Andorra i el que estem fent és substituir tota aquesta combustió i tot aquest fum per productes amb menor toxicitat". I afegeix que hi ha un percentatge elevat, un 22%, d'adults que no està deixant de fumar.

Segons els experts, combinar sostenibilitat i innovació és igual a èxit empresarial. Per exemple, el que ha presentat la responsable de Projectes i Estudis Ambientals a Ecotècnic, Laura Carreras. "Estem iniciant un projecte per poder recircular un residu i que així pugui ser utilitzat com a matèria primera dins d'un sector, en aquest cas, de la construcció".

Altres temes que s'han tractat han estat avantatges i desavantatges de l'acord amb la Unió Europea, i els reptes del canvi climàtic o de la intel·ligència artificial. La jornada ha conclòs amb una entrevista amb la dietista Marta Pons tractant la transformació dels aliments a baixa temperatura per fer una dieta més saludable i més equilibrada. 

 

Informa: Caterina Vidal

Imatges: Nil Forcada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.