Stop Violències crea l'Observatori feminista per agrupar la informació sobre els drets de les dones
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Stop Violències crea l'Observatori feminista amb l'objectiu de facilitar tota la informació relativa als drets de les dones i els infants. Una eina que permetrà a l'associació agrupar estudis i informes en la seva qualitat d'entitat consultiva pel Consell econòmic i social de les Nacions Unides. És la primera associació andorrana que rep aquesta acreditació.
A més de poder accedir als principals òrgans de l’organització internacional, amb aquest estatus consultiu de l'ONU Stop Violències ha d'informar sobre els drets de les dones i les nenes.
"Quan l'ONU vulgui saber l'estat d'aquests drets ens trucaran o escriuran directament perquè hem demostrat que som una associació confiable i legítima per aquesta tasca. Per a l'ONU no existeix cap entitat que Stop Violències ara mateix."
Vanessa Mendoza, presidenta d'Stop Violències
Una acreditació que obtenen després d’un llarg procés iniciat el 2020.
"Per una banda ens reconeixen a nivell internacional i per una altra ens linxen, ens denuncien, ens persegueixen i ens represalien a casa. No ho dic jo. Ho diu Amnistia Internacional i l'ONU."
Vanessa Mendoza, presidenta d'Stop Violències
El Consell econòmic i social de l'ONU també pot demanar estudis sobre la situació a Andorra. Per aquest motiu Stop Violències ha creat l’Observatori feminista, que té l'objectiu de ser un espai d'informació independent.
"Fem el que hauria de fer el Govern que és explicar lleis, afegir marc normatiu nacional i internacional i presentem un grup de famílies protectores que s'estan organitzant."
Vanessa Mendoza, presidenta d'Stop Violències
Un grup de famílies, a hores d'ara una desena, que han perdut la custòdia dels fills i que se senten desemparades per les administracions.
Informa: Oliver Jaén
Imatge: Sergi Linares