El subministrament d'aigua a Escaldes es normalitza

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Capesa ha informat a primera hora d'aquest divendres que el subministrament d'aigua està normalitzat a Escaldes. Els resultats de les analítiques de l'aigua s'han enviat a Govern, que serà qui determinarà si és apta per al consum. De moment, i mentre la situació no sigui del tot estable, Encamp continua abastint d'aigua la parròquia escaldenca. Es continua posant èmfasi en el consum responsable, ja que en alguns punts de la parròquia hi ha més demanda que oferta. Pel que fa als comerços, molts han tingut pèrdues, però la majoria entén la situació.

Han estat moltes hores abans d'arribar a una situació de normalitat a la xarxa de distribució de l'aigua. I no serà encara fins demà al matí que es tinguin els resultats de les anàlisis que garanteixin que l'aigua ja és apta per al consum. Durant la nit, coincidint amb el descens de l'activitat, els dipòsits s'han d'omplir i demà tothom hauria de poder gaudir d'aigua sense restriccions. Des del comú escaldenc recorden que les obres per al nou dipòsit ja estan en marxa i que no s'allargaran més d'un any.

El cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Marc Calvet ha explicat que: "poc a poc estem tenint una situació més normal. Els treballadors de CAPESA porten dos dies treballant sense parar i estem fent els possibles per poder causar el mínim de molèsties. Volem agrair també la comprensió de tothom." 

També la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín ha assegurat que: "ja és una realitat, les obres ja fa quinze dies que han començat a fer-les. Potser la durada de la construcció d’aquest dipòsit serà de 10 a 12 mesos".  

La situació ha afectat els particulars, però especialment els comerços d'hostaleria i restauració. En alguns casos, com ara hotels, s'han desviat els clients cap a altres establiments. Pel que fa a bars i restaurants, han hagut de cuinar amb aigua envasada, però en alguns casos també han hagut de tancar. Això els ha causat pèrdues econòmiques, però entenen la situació.

És el cas del restaurant Marquet: "El dimarts a la nit vam obrir el restaurant, el dimecres al migdia també. Però ara, vist que tenim plats ni  copes ni coberts nets hem decidit tancar ja que no podem oferir u servei coherent als nostres clients" ha indicat Amàlia Marquet. 

Per la seva banda, el president Capesa, Eduard López ha reiterat que "és una casuística dels Pirineus, pot passar en països de muntanya i es pot produir en qualsevol moment. 

Tan des del comú com des de la distribuïdora demanen moderació a l'hora de consumir aigua per tal que tots els veïns puguin gaudir-ne.

Informa: Rubén Carcellé   Imatge: Meri Bellosta

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.