El SUM participa en un simulacre per posar a prova la coordinació dels sistemes d'emergències al Pirineu
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Una unitat del SUM ha participat amb altres sistemes d'emergències de Catalunya i França en un simulacre que ha permès posar en pràctica els protocols d'actuació conjunta desenvolupats els darrers tres anys. Tot plegat s'emmarca en un projecte transfronterer que pretén crear una xarxa de cooperació assistencial al Pirineu.
Un concert multitudinari. El cantant ha caigut i ha patit un traumatisme greu i, en anunciar-se que s'acabava l'esdeveniment, hi ha hagut una allau de persones, que ha causat algunes víctimes. Aquesta és la situació plantejada en el simulacre desenvolupat a Llívia en el qual hi han participat 70 professionals amb la intervenció del sistema d'emergències andorrà, català i francès.
La directora d'operacions del SEM Catalunya, Anna Fontquerni, ha explicat que aquest primer exercici de simulació té l'objectiu de "veure si tot el que s'ha treballat quant als procediments i la forma de relacionar-nos entre nosaltres té una bona planificació i ens podem plantejar propers passos". En la mateixa línia s'ha pronunciat el cap de servei d'ajuda mèdica urgent de l'Alta Garona, Vincent Bounes, que ha destacat la importància del treball conjunt en qüestions frontereres.
El triatge per determinar la gravetat dels afectats i el suport psicològic són els primers passos a seguir. Tot plegat, explica el coordinador del projecte EGALURG SEM, Yuri Lázaro, a través d'un programa informàtic que permet mantenir la traçabilitat a temps real des del lloc de l'incident fins a la xarxa hospitalària, perquè, posteriorment, es puguin fer els trasllats dels pacients als centres sanitaris.
Donar resposta a les situacions d’emergència que es puguin generar al llarg dels 700 quilòmetres que representen l’extensió pirenaica nord és el principal objectiu d'aquest projecte, que s'integra al programa POCTEFA.
Informa: Redacció
Imatge: XTVL
Locució: Oliver Jaén