Tancada la crisi dels abocadors

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El problema dels abocadors ha deixat de ser prioritari per als comuns, que creuen que les empreses han après a organitzar les excavacions al llarg dels mesos de calor. Apunten el Maià i la Rabassa com els abocadors de referència. 

Els comuns donen per acabada la crisi dels abocadors. I ho fan per dos motius: primer de tot, perquè han notat que aquests últims mesos han rebut bastants menys permisos d'excavació que els últims anys, i en segon lloc, perquè s'han trobat que les empreses privades, les constructores, han après a organitzar-se millor i a abocar les runes abans de l'hivern. 

Això fa que, aquest any, abocadors com el del Maià, no hagi d'aguantar tanta càrrega i que la que arribi estigui molt més ordenada. Tot plegat fa que la situació sigui menys crítica que l'any passat i que, per tant, els comuns deixin de buscar-hi solucions a curt termini. 

Una de les que s'havia posat sobre la taula era la dels centres de transferència. I aquí sí que hi ha divergències entre les corporacions. Canillo no ho veu clar, primer per terrenys i després pel que suposaria fer circular camions pel centre de la parròquia en temporada alta. El mateix passa a Encamp o a Sant Julià, que ja tenen els seus propis abocadors

Pensen diferent Ordino o Andorra la Vella, que proposa unir forces i fer un centre de transferències únic. En tot cas, són alternatives, però ara per ara no són prioritàries tenint en compte que la problemàtica ha deixat de ser urgent. 

Informa: Òscar Serrano

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.